Qui som

Què és Cronopis ?

Cronopis és un col·lectiu que treballa en la promoció i desenvolupament del circ. Entenem el circ com un art escènica sense límits on hi conviuen la música, el teatre, la dansa, l'escenografia, etc.

Per aquest motiu Cronopis està format per artistes de circ, i està obert a tothom que vulgui expressar les seves inquietuds artístiques i escèniques.

Busquem satisfer les necessitats creatives dels integrants i dels col·laboradors del col·lectiu. Creant així un punt de trobada entre persones relacionades amb el món del circ.

La història

Cronopis va néixer el març del 2007 a la fàbrica de Can Fabregas i Caralt. Amb la intenció de crear un col·lectiu de circ al ciutat i desenvolupar un projecte de centre de creació. A partir d'aleshores s'han realitzat i es segueixen realitzant cabarets i actuacions.  Paral·lelament,al  CSOA La Fibra, també es realitzaven cabarets, els membres de La Fibra que feien circ, van afegir-se a Cronopis, per treballar en conjunt.

Al Juny del 2008, Cronopis es trasllada al carrer Xurruca, en una fàbrica que curiosament es diu Fàbregues i fills. A partir d'aquest moment i des del nou espai, es continua desenvolupant el projecte de Circ, amb la finalitat de portar a terme el Centre de Creació de Circ a Mataró. El projecte es consolida i esdevé un referent a la ciutat, la comarca i a Catalunya. Conegut internacionalment dins del sector.

Al 2014 el col·lectiu cerca un nou espai i s'ubica al Carrer Toló 18-28, dins l'espai Can Fugarolas, Taller de reparacions socials, culturals i sostenibles.

Què és l'Espai de Circ de Mataró Cronopis ?

És un espai obert; per una banda a professionals i amateurs per tal de que puguin desenvolupar les seves inquietuds artístiques a través dels eixos bàsics del centre: formació, assaig, entreno i creació. I per una altra banda als espectadors dels cabarets i de les presentacions en públic.

Creiem que totes les persones que fan ús de l'espai són importants, ja que ajuden a fer créixer i a donar vida al projecte, per això volem fomentar el diàleg i la complicitat amb tothom que hi participa.

També volem que el treball dels artistes dins l'espai desencadeni l'intercanvi entre ells, i que la sinergia de projectes faci créixer l'art del circ i l'espectacle.  

Aquest centre el fem obert, ja que gairebé no hi ha espais de creació, d'assaig o d'entrenament d'arts escèniques, i encara menys de circ. Ens sentim afortunats i volem compartir-ho.